Top50 Glas publike

„Cider“ je Apple Music klijent otvorenog koda za Linux desktop računare

Cider je „open-source Apple Music klijent“ za Windows, i Linux.

PCPress.rs Image

Ako ste pretplatnik na Apple Music koji želi da koristi uslugu na Linuxu, morate da proverite Cider

Zasnovan je na Electron-u, ali programeri koji stoje iza njega kažu da je napisan „od nule sa performansama na umu“. Osim što vam omogućava da pretražujete pesme, izvođače i albume u Apple Music katalogu, aplikacija vam takođe omogućava pristup Apple podkastima. Cider je 100% nezvanična i ne pripada Apple-u. Ali skup funkcija je solidan, a korisnički interfejs izgleda odlično. Pruža vam svu osnovnu funkcionalnost Apple-ovog sopstvenog Apple Music veb plejera zasnovanog na browseru uz dodatnu pogodnost prilagođavanja specifičnom za aplikaciju.

Programeri Cider-a žele da naglase da njihov klijent nije samo modifikovana verzija Apple Music veb plejera, već doživljaj za sebe, napravljen da bude sopstvena stvar. U tu svrhu, Cider nudi podršku za spatial audio preko Cider Audio Lab-a i obezbeđuje ekvilajzer sa mnoštvom unapred podešenih opcija za izbor. Aplikacija je takođe izuzetno prilagodljiva. Možete da pregledate i primenite prilagođene teme (ili čak da kreirate sopstvene); postavite akcentnu boju; omogućite/onemogućite fensi efekte prozora; prebacite između dva izgleda korisničkog interfejsa; uključite kompaktni režim; kontrolišete šta se pojavljuje na bočnoj traci; i omogućite izvornu naslovnu traku prozora.

Pročitajte i:  Pregled Apple Music bolji ove godine

Cider se takođe može pohvaliti uobičajenim finim stvarima koje biste očekivali od Linux muzičkog klijenta kao što je podrška za MPRIS, tako da možete da kontrolišete muziku iz većine Linux DEs zvučnih apleta, prisustvo na tray-u i obaveštenja o promeni numere. Discord i LastFM integracija je ugrađena tako da možete da prenosite ili beležite svoje navike slušanja muzike, a prateća aplikacija za Android vam omogućava da kontrolišete reprodukciju sa svog telefona. Takođe možete da smanjite aplikaciju na mini-plejer ili da je proširite do prelepog imerzivnog prikaza preko celog ekrana sa tekstovima iz Musikmatch-a.

Cider je softver otvorenog koda koji je besplatan za korišćenje, ali vam je potrebna aktivna pretplata na Apple Music da biste ga zaista koristili kako je predviđeno (iako aplikacija takođe može da reprodukuje lokalne muzičke fajlove). Cider je dostupna u skoro svakom mogućem formatu pakovanja, uključujući .deb, .appimage ili .snap iz projekta GitHub. Takođe je dostupan za instaliranje preko AUR-a ili sa Flathub-a. Ako koristite Windows, možete da instalirate Cider iz Microsoft prodavnice, da ga preuzmete pomoću Winget-a ili da preuzmete instalacioni program sa stranice projekta GitHub.

Pročitajte i:  Apple Music dobija karaoke mod

Izvor: Omgubuntu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,