Čini se da LinkedIn radi na AI „treneru“ za prijave za posao

Čini se da LinkedIn razvija novu AI alatku koja može pomoći da se olakša delotvorno robotski zadatak traženja i prijavljivanja na posao. Prema novom curenju, izgleda da kompanija u vlasništvu Microsofta ima novog pomoćnika „LinkedIn trenera“ u testiranju koji bi mogao da vas podrži kroz procese aplikacije, nauči vas novim veštinama i pomogne vam da se povežete na vašoj LinkedIn mreži.

PCPress.rs Image

Vest dolazi od istraživača aplikacija Nima Owji, koji otkriva funkcije raznih programera koje još nisu raspoređene. U e-poruci, portparol LinkedIn-a Amanda Purvis kaže za Verge da kompanija „uvek istražuje“ nove načine za poboljšanje korisničkog iskustva na platformi. Purvis dodaje da će kompanija „uskoro imati više da deli“.

Čini se da je slika koju je Owji izvukao sa LinkedIn-a sugeriše da korisnici pitaju chatbot-a stvari poput „Kako trener radi?“ ili „Koja je kultura Microsofta?“ Pošto je LinkedIn u vlasništvu Microsofta, predvidljivo je da će asistenti sa AI u nekom trenutku doći do profesionalne društvene platforme.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Microsoft postavlja chat botove u sve, od Binga do Copilot-a za generisanje Office dokumenata, za koji je upravo najavio visoke cene prošle nedelje. Kompanija je takođe upravo pokrenula chatbot za kodiranje za GitHub u beta verziji.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,