Dahua

Instagram Reels će se mnogo više ponavljati

Instagram uvodi ažuriranja svojih šablona Reels — funkciju koja omogućava korisnicima da naprave sopstveni video na osnovu nečijeg drugog.

PCPress.rs Image

Instagram templejti već omogućavaju korisnicima da ponovo kreiraju video zapise koje vide u aplikaciji 

Rezultat bi mogao biti mnogo više sadržaja koji izgleda baš kao i sve ostalo. Templejti razlažu Reels u unapred podešeni format u koji korisnici mogu da ubace svoje fotografije i video zapise — na primer, niz od pet klipova od 0,7 sekundi postavljenih preko određene pesme. To je lak način da učestvujete u virusnim trendovima dok trošite minimalno vreme na uređivanje, a takođe podstiče proliferaciju sadržaja koji se samo malo razlikuje od drugih video snimaka — što je, pretpostavljamo, ista stvar.

Ažuriranja Reels templejta idu korak dalje od pristupa kopiranja i lepljenja: unapred podešene postavke će uskoro takođe uključivati tekst i prelaze koje je imao originalni video, mada će korisnici moći da prilagode različite elemente ako ne žele da klip bude potpuno isti.

Instagram takođe dodaje više načina za pronalaženje templejta ako ne želite da smislite sopstveni video koncept. Nova stranica pretraživača templejta prikazuje preporuke sa Instagrama, plus sekvence u trendu koje su popularne kod drugih korisnika. Svi templejti koje su korisnici sačuvali za kasnije će se takođe pojaviti ovde.

Pročitajte i:  Instagramova nova funkcija „Ankete u komentarima“

Templejti postoje i u drugim kratkim video aplikacijama, uključujući TikTok.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,