BIZIT plus

Cybertruck će se naći u prodaji 2023. godine

Takođe, Tesla planira da ove godine pokrene beta verziju svoje Full Self-Driving tehnologije u Severnoj Americi.

PCPress.rs Image

Prodaja konačano počinje sledeće godine?

Prema najavi Elon-a Musk-a na otvaranju Tesline fabrike u Teksasu, Tesla će konačno početi da prodaje Cybertruck sledeće godine. Tokom svog predstavljanja na bini, Musk je pokazao Cybertruck vozilo, koje i dalje izgleda kao prethodne verzije, samo što na vratima vozila više ne postoje ručke.

Vozilo će moći da prepozna da se nalazite u blizini i moći će da otvori vrata. Musk, se takođe izvinio zbog kašnjenja u puštanju u prodaju Cybertruck-a koji je prvi put najavljen još 2019.godine. Teslin prvobitni ciljni datum objavljivanja bio je 2021.godine ali je lansiranje vozila odloženo do 2022.godine a sada do 2023.godine.

Proizvođač automobila će proizvoditi Cybertruck u svojoj Gigafabrici u Teksasu, za koju očekuje da će postati fabrika automobila sa “najvećim obimom” u Americi. Na otvaranju fabrike, Musk se dotakao svojih drugih planova širom sveta. Takođe proizvodnja vozila u blizini mesta za isporuku biće mnogo ekološki prihvatljivija.

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Ove godine je sve u vezi sa povećanjem proizvodnje koju „nijedna kompanija nikada nije postigla u istoriji čovečanstva“, rekao je Musk tokom prezentacije. Tokom sledeće godine sve će biti usresređeno za lansiranje „masovnog talasa novih proizvoda“.

Pored Cybertruck-a, kompanija takođe planira da sledeće godine objavi Tesla Semi EV, kao i druge proizvode koje još nije otkrila. Teslin električki kamion koji je dizajniran da vuče teret na velike udaljenosti trebalo je da bude objavljen 2019. godine, ali je i njegovo lansiranje nekoliko puta odloženo.

Teslin humanoidni robot Optimus, takođe će početi da se proizvodi 2023. godine, rekao je Musk. On će biti dizajniran da ispuni bilo koji zadatak koji ljudi ne žele da urade. Još jedan budući proizvod koji očigledno možemo da očekujemo je namenski robotaksi koji će biti dizajniran da izgleda prilično futuristički. Takođe, Tesla će ove godine pokrenuti beta verziju svoje tehnologije potpuno samovozećeg vozila u Severnoj Americi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: