Računari i Galaksija

Danas nam stiže aplikacija Donalda Trampa

Danas treba da bude lansirana društvena mreža pod nazivom „Truth Social“ koju je razvio Donald Tramp.

PCPress.rs Image

Čini se da je Donaldu Trampu dosadilo da ga malo malo „banuju“, ukinu mu post, zabrane pa je rešio da pokrene svoju društvenu mrežu. Najavljena društvena mreža treba da se pojavi danas 21. februara i moguće je pronaći u App Store, odnosno u prodavnici Apple. Nova aplikacija se za sada pojavljuje samo na Apple telefonima jer je reč o test verziji.

Krajem prošle godine Donald Tramp je najavio da pokreće svoj društveni mediji pod nazivom „Truth Social“ kako bi se suprotstavio tiraniji Big Tech-a. Međutim, malo ko je tu izjavu u datom momentu shvatio za ozbiljno. Ali aplikacija je napravljena u vlasništvu Trump Media and Technology Group i sada se čeka reakcija drugih medija.

U petak je verifikovan nalog direktora za proizvode mreže Billi B. koji je pozvao ljude da koriste aplikaciju tokom njenog testiranja.

Nakon pokretanja Truth Social očekujemo povratak bivšeg američkog predsednika na društvenim mrežama, shodno tome da su ga Twitter, Facebook i Youtube zabranili nakon napada na Kapitol 6. januara 2021. godine. Očekujemo da će postovi Donalda Trampa biti velika senzacija i da će u mnogome uzburkivati međunarodnu javnost. Takođe se očekuje da će nova društvena mreža da postane ozbiljna pretnja svim dosadašnjim društvenim mrežama.

Izvor: Indiatoday

Facebook komentari:
SBB