Donald Tramp preuzima YouTube na dan izbora

Otkriveni su podaci u vezi sa otkupom glavnih oglasnih mesta na YouTube-u za vreme predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama. Njih je gotovo u potpunosti otkupio Donald Tramp, sadašnji predsednik SAD-a i kandidat na sledećim izborima.

Donald Tramp preuzima You Tube

Vidljivost oglasa kao ključ za uspeh

Na početnoj stranici YouTube-a u novembru ove godine moći ćemo da vidimo oglas i poziv da glasamo za Donalda Trampa na predsedničkim izborima, objavio je Bloomberg. Donald Tramp otkupio je glavni oglasni prostor na ovoj platformi, i čvrsto veruje da mu to može pomoći da ostvari što bolje rezultate na sledećim izborima.

Ovo nije prvi put da Tramp kupuje oglasni prostor na važnim internet platformama. U prošloj godini, on je potrošio između 500.000 i milion dolara za oglasni prostor kada su krenule predsedničke debate u junu. Za sada nije jasno koliko će ovaj Trampov potez koštati, ali se negde procenjuje i priča o cifri od oko milion dolara dnevno za mesto na početnoj strani YouTube-a.

Da bi sve bilo transparentnije, YouTube je u oktobru 2019. predstavio specijalizovani alat pod nazivom Instant Reserve, koji omogućava kandidatima da rezervišu oglasni prostor u određenim regionima i gradovima u određenim danima. Njima je dato pravo kupovine oglasnog prostora do kraja 2020. godine.

Pročitajte i:  YouTube: Zarađivaće i sadržaji koji se bave koronavirusom

Izvor: The Verge

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.