Direktor Yakuza serijala osniva novi gejming studio

Toshihiro Nagoshi, bivši glavni kreativni direktor kompanije Sega, gde je vodio razvoj serije Yakuza, najavio je svoj sledeći korak. Pokrenuo je sopstveni Nagoshi Studio, koji u potpunosti finansira kineska kompanija za internet i igre NetEase.

Direktor Yakuza serijala osniva novi gejming studio

Nagoshi Studio će kreirati igre koje su privlačnije van Japana

Nagoshi Studio će imati sedište u Tokiju i angažovano je nekoliko bivših dugogodišnjih zaposlenih u Sega-i i Yakuza saradnika. Na listi se nalaze producent Daisuke Sato, umetnik Kazuki Hosokawa, programer Koji Tokieda, dizajner Masao Shrosaki, inženjer Micunori Fujimoto, umetnik Naoki Someya, reditelj Taichi Ushioda i umetnik Toshihiro Ando.

U svojim izjavala, Nagoshi navodi detalje zašto je odlučio da napusti Sega-u i pridruži se NetEase-u. Kaže da se osećao kao da radi nešto drugačije i izražava želju da kreira igre koje su privlačnije van Japana, dok napominje da će fokus studija i dalje ostati na Japanu za sada. Nagoshi kaže da će osamostaljenje omogućiti njegovom timu da razvija igre bez ograničavanja budžeta, i veruje da je NetEase ozbiljan u pogledu davanja prioriteta kreativnoj slobodi novog studija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,