BIZIT plus

Doktorka završila na sudu jer neće da koristi kompjuter

Lekarka dr. Anna Konopka našla se na sudu nakon što je odbila da koristi moderne tehnologije u procesu lečenja pacijenata.

doktorka internet lečenje

Iskusna doktorka završila je na sudu jer je odbila da koristi moderne tehnologije koje su postale standard pri radu sa pacijentima. Američka doktorka Anna Konopka (84) ima očigledno problem sa novim tehnologijama što je predstavilo problem državi. Ceo slučaj je završio na sudu na kom je gospođa koja nikako da ode u penziju tvrdila da joj je sve to nepotrebno i da može savršeno da leči i bez kompjutera. Uostalom, šta fali pisanoj reči?

Sud ipak nije imao razumevanja za gospođu u svađi sa tehnikom. Iako je sud priznao da je lekarka posvećena pacijentima, oni su morali da presude protiv nje jer nisu mogli da ignorišu činjenicu da je sada 21. vek i da postoji čitav sistem koji pomaže efikasnijem lečenju. Doktorka se dobrovoljno odrekla svoje licence za lečenje u sklopu dogovora sa sudom, tako da se sad nalazi u problemu šta da radi, s obzirom da joj ne pada na pamet da ide u penziju. Ona i dalje tvrdi da joj nije potrebna “elektronska medicina” kako ona zove ulogu kompjuterskog sistema u lečenju.

Pročitajte i:  Vakum posuda isporučuje lek kroz obraz 

Gospođa bi možda mogla da razmisli o odlasku u penziju na koju, i pored svih reformi i podizanja starosne granice, sigurno ima pravo sa 84 godine. Ovo je samo još jedan primer kako je moderna medicina odavno prisutna, ali već vidimo problem za par decenija kad lekari budu odbijali da koriste telepatiju i robote pri lečenju. Tehnologija ipak nezustavljivo ide napred.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: