BIZIT 2022

EA promovisao Lauru Miele u COO, čime je ona postala najmoćnija žena u gaming industriji

Electronic Arts je promovisao Lauru Miele, dosadašnju Chief Studios Officer u COO-a. Ovo je veliko unapređenje za Miele, koja je do sada imala vodeću ulogu u upravljanju 25 različitih gaming studija širom sveta u vlasništvu kompanije.

laura miele

Da li je zli EA ovim postao dobar?

Nova pozicija obezbediće još veći Laurin uticaj na kompaniju, čime ona postaje najmoćnija žena u industriji igara, u kojoj dominiraju muškarci na liderskim pozicijama. Jedine pozicije na C-nivou u ovoj industriji koje su do sada držale žene, bile su u oblasti ljudskih resursa i finansija. Izuzeci su samo Laura Miele i Virginia Hass, koja se od avgusta nalazi na poziciji Chief Studios Operating Officer u Ubisoft-u.

Miele se pridružila Electronic Arts-u 1996. godine, a na poziciji Chief Studios Officer nalazila se od aprila 2018. godine. Na novu poziciju ona će preći u narednih nekoliko meseci, najverovatnije početkom sledeće godine.

EA je takođe objavila da će CFO, Blake Jorgansen napustiti kompaniju. To će se desiti tokom 2022. godine, a kompanija je već počela da traži zamenu. Pored toga, Chriss Bruzzo, koji je trenutno na Executive Vice President poziciji, postaće Chief Experience Officer.

Pročitajte i:  FIFA 23 po prvi put u istoriji na naslovnoj slici ima ženu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,