BIZIT 2022

Elon Musk dobitnik Tesline nagrade

Teslina naučna fondacija iz SAD dodelila je u Njujorku tradicionalne godišnje nagrade “U duhu Tesle” (Tesla Spirit Awards), a glavna nagrada pripala je vlasniku kompanije Tesla Motors, Elonu Masku.

Elon Musk (Photo: pestoverde/Flickr)
Elon Musk (Photo: pestoverde/Flickr)

Nagrada je dodeljena Masku, njegovoj kompaniji i fondaciji, za doprinos globalnoj promociji imena “Tesla” kroz brend njegovog luksuznog električnog automobila, kao i za velikodušni donatorski doprinos izgradnji budućeg Teslinog Naučnog Muzeja na Long Ajlandu.

Mask je prošle godine 10. jula – na dan Teslinig rođenja, donirao milion dolara za obnovu Tesline Vordenklif laboratorije.

“Nagrade “U duhu Tesle”, koje dodeljujemo svake godine nisu samo priznanje za prošlogodišnje aktivnosti i ostvarenja, nego su i duhovni podsticaj, čast i odgovornost za dobitnike da prošire uzlazni trend interesovanja za Teslu u svetu”, rekla je Tanjugu izvršni direktor Tesline naučne fondacije Marina Švabić.

Među dobitnicima Teslinih nagrada u pojedinačnim katagorijama su neprofitni ogranak španskog telekomunikacionog giganta Telefonika – Fondacija Telefonika, zatim organizacija Teslin Naučni Centar sa Long Ajlenda i njena predsednica Džejn Alkorn za posvećenost očuvanju Telsinog “naučnog nasleđa”, zatim Ešli Redfern i njen Tesla kurikulum tim za projekat uvođenja Tesle kao teme u školski program.

Pročitajte i:  Jack Dorsey će svedočiti u procesu „Musk-Twitter“

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,