Elon Musk najavio bankrot Tesle na dramatičan način

Nakon više navoda da je Tesla projekat pred gašenjem, dramatično objašnjenje čitave situacije je dao lično Elon Musk.

elon musk milijarder tesla

Sve ima svoje trajanje, pa tako i Tesla projekat koji je Elon Musk pokrenuo izgleda dolazi do svog prirodnog kraja. Već duže vreme traju optužbe na račun kompanije da nisu u stanju da donesu profit, što je rezultiralo padom vrednosti akcija i spekulacijama da je ceo projekat pred gašenjem. Priče o bankrostvu su bile sve aktuelnije, pa se očekivala reakcija Elona Muska. On je ispunio želju svima objavom na njemu omiljenoj društvenoj mreži Twitter:

U svakoj šali ima pola istine

Kao što se može videti, Elon je otkrio da je Tesla kompanija bankrotirala i na takav način da neće moći da poverujete. Upravo u toj poslednjoj rečenici i leži objašnjenje ove objave – reč je prvoaprilskoj šali! Elon Musk je želeo da iskoristi ovaj dan kada svi objavljuju lažne vesti kako bi stavio svima do znanja da je svestan priča oko Tesle, ali da u isto vreme pokaže svima da ume da se šali na svoj račun. Još važnije hteo je da naglasi Tesla ustvari neće nigde, uprkos pričama o propasti. Muskova šala je samo jedna u nizu lažnih informacija koje se vezuju za ovog bogataša.

Pročitajte i:  Tesla planira lansiranje FSD softvera u Kini

Iako je lepo od njega što se našalio sa svojim fanovima, što mu nije prvi put, istina je Tesli u poslednje vreme ne cvetaju ruže. Kao da nije dovoljno što svi sumnjaju u profitabilnost kompanije, nedavno se dogodila i saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo autonomno vozilo ove kompanije. Kako stvari stoje, Elon će morati da uradi više od postavljanja šaljivih postova na Twitteru kako bi povratio poverenju u Tesla autonomna vozila. 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,