Elon Musk: Tesla automobili stižu u Srbiju!

Ako vas brine cena goriva, obradovaće vas vest da ćete uskoro moći da se vozite električnim automobilima. Elon Musk je najavio dolazak Tesla vozila u Srbiju, Hrvatsku i Slovačku. Koliko je ova najava realna s obzirom na nedostatak infrastrukturne podrške za ovakva vozila?

Elon Musk Tesla automobili stižu u Srbiju

Iako je Elon Musk u problemima sa sudom, odvojio je vreme da u opuštenom razgovoru sa fanovima na Twitteru najavi širenje prodaje Tesla vozila. Naime, na pitanje jednog korisnika kada mogu da se očekuju njegova vozila u Slovačkoj, Elon je napomenuo da će Tesla stići ne samo u Slovačku, već i u Srbiju, Hrvatsku i druge zemlje Istočne Evrope već početkom sledeće godine.

Spontana objava ili dugo planirana akcija?

Elon se očigledno spremio za najavu, otkrivajući kako će se Nikola Tesla biti ponosan što će se “njegovi automobili biti u zemljama odakle je poreklom”. Konstrukcija rečenice je veoma interesantna, jer je Elon očigledno svestan natezanja Hrvatske i Srbije oko “prava” na Teslu. Da podsetimo, čuveni srpski naučnik je rođen u tadašnjem Austrijskom carstvu, tj. na teritoriji današnje Hrvatske. Musk je očigledno pazio da nekog ne uvredi, što znači da je reč o potezu o kojem već duže vremena razmišlja.

Pročitajte i:  Baidu Apollo robotaksi sa 60% nižom cenom 

Čini se da je ta prognoza pomalo optimistična jer je potrebna infrastruktura koja će podržati električna vozila, a tu je i pitanje logistike, lokacija za prodajne salone, podrška servisnih centara… Inače, ovo nije prvi put da Elon Musk pravi pompezne najave širenja i prodaje Tesla automobila. Upravo su njegove objave na Twitteru bila povod za tužbu oko mešetarenja.

Facebook komentari: