ElonJet se ponovo vratio na Twitter

Novi nalog ElonJetNexDay koristi opciju odlaganja za 24 sata kako bi zaobišao zabranu Twitter-a.

PCPress.rs Image

ElonJet je imao više od pola miliona pratilaca

Prošle nedelje, Twitter je zabranio nalog koji je vodio student Jack Sweeney. ElonJet je pratio privatni avion Elon-a Musk-a. Takođe, nalog je pratio javno dostupne informacije o avionima poznatih ličnosti. Sweeney se sada vratio sa novim nalogom pod nazivom ElonJetNexDay koji i dalje prati Musk-ov avion, ali sa kašnjenjem za 24 sata.

Izgleda da Sweeney sada poštuje nova pravila Twitter-a. Prema novim pravilima Twitter-a, dozvoljeno je deliti „javno dostupne informacije nakon što protekne razumno vreme, tako da pojedinac više nije u opasnosti od fizičke povrede“. Međutim, nalog je bio aktivan samo kratko vreme. Ostaje da se vidi da li će ga Twitter ponovo blokirati.

Jack Sweeney i njegov nalog ElonJet već neko vreme su pod prismotrom Musk-a. U januaru, nekoliko meseci pre nego što je Musk objavio dogovor o kupovini Twitter-a, ponudio je Sweeney-ju 5.000 dolara za brisanje naloga. Sweeney je odbio tu ponudu i umesto toga je tražio 50.000 dolara. 

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Blokiranje naloga je usledilo nakon što je Elon Musk rekao da je automobil u kojem je bio njegov sin, X Æ A-12 Musk praćen u Los Anđelesu. Twitter je ubrzo rekao Sweeney-ju da je njegov nalog „kršio Twitter-ova pravila“. Međutim, Twitter nije precizirao koja je to pravila Sweeney prekršio. Musk je kasnije rekao da će biti preduzete „pravne mere” protiv Sweeney-ja. Takođe, on je rekao da će pokrenuti pravne postupke i protiv „organizacija koje su podržavale nanošenje štete njegovoj porodici”.

ElonJet sada ima 67.000 pratilaca na Mastadonu. Nalog i dalje prati avione koji pripadaju Musk-u i drugima na Facebook-u i Instagram-u. Zabrane na Twitter-u su postale veoma česte i nedavno su kulminirale u jednoj od Musk-ovih čuvenih anketa. Musk je postavio anketu u kojoj je 57,5 odsto korisnika glasalo da on treba da se povuče sa mesta generalnog direktora Twitter-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,