Evropska unija podržala regulativu o tržištu kripto imovine

MiCA dobila podršku od Evropske komisije.

PCPress.rs Image

U četvrtak prošle nedelje zakonodavci Evropske unije dali su podršku regulativi o tržištu kripto imovine ili MiCA. MiCA može da počne da „živi“ u EU tek nakon što savet i parlament daju odobrenje. Tokom poslednjih godinu dana razna tela Evropske unije razmatrala su pitanja kriptovaluta i kripto tržišta.

Evropska unija je nakon glasanja u četvrtak postala prva koja je ponudila zakonodavne kripto propise. Opšti stav EU je da se kriptovaluta više ne može ignorisati i da je neophodna zakonska regulativa. Zakonska regulativa ima za cilj da ojača finansijski sistem i spreči pranje novca. Kripto kompanije moraju da sprovedu poznavanje rada svojih klijenata i da prate tokove novca.

Kako je EU napravila zakonske okvire čini se da kriptovaluta postaje zvanična i regularno sredstvo plaćanja u Evropi. Novi vid plaćanja ne samo da će doneti značajne promene u poslovanjima već može značajno da utiče u pogledu popularnosti EU kao mestu življenja i rada.

Regulative kriptovaluta se ipak moraju sagledavati i u svetlu NFT i potrebe za maksimalnom kontrolom ne samo nad novčanim tokovima već i u pogledu načina života, kretanja i razmišljanja. Iako se u prvi plan ističe progresivnost EU u pogledu novih tehnoloških tokova važno je sagledati negativnu stranu. Kripto tržište u nedavnom drastičnom padu dokazalo je postojanje pozadine kontrole. Na ovaj način EU postaje zapravo prva zvanična tamnica slobode upravljanja novcem i imovinom.

Izvor: en.ethereumworldnews.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,