Facebook dodao novo dugme za reakciju

Epidemija Korona virusa definitivno je dovela do povećanja izolovanosti i usamljenja velikog broja ljudi, s obzirom da je u većini zemalja sveta na snazi mera ograničenog kretanja i samoizolacije, kako bi se sprečilo širenje epidemije. Facebook je rešio da malo odobrovolji svoje korisnike, pa je uveo nove reakcije za koje se nada da će pozitivno reagovati na sve ljude.

facebook uveo novu reakciju

Novo dugme za reakciju u znak podrške

Facebook je odlučio da implementira novu reakciju nazvanu “pažnja”, kako bi ljudima omogućio da pruže određeni vid podrške svima koji se bore sa Korona virusom. Iz kompanije se nadaju da će ova reakcija pomoći bar malo da se ljudi osećaju povezano sa svojim prijateljima i porodicom tokom globalne pandemije virusa COVID-19.

Objavljivanje ove reakcije planirano je da se globalno pokrene na Facebook aplikaciji i veb sajtu negde u toku naredne nedelje. Za Facebook Messenger će stići drugačija reakcija nazvana “kucajuće srce”. Do ove reakcije korisnici će moći da dođu tako što će zadržati dodir na reakciji srce, i otvoriće im se mogućnost za odabir ove nove, animirane verzije.

Pročitajte i:  New York Times: Smanjite Facebook da biste spasili svet

Zbog epidemije i izolacije ljudi, Facebook je primetio značajan porast korišćenja ove društvene mreže. Međutim, oni se suočavaju sa gubicima kako je objasnio Mark Zuckerberg, jer je došlo do smanjenja upotrebe digitalnih oglasa i reklama na ovoj društvenoj mreži.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: ,