BIZIT 2022

Facebook: Lakše brisanje starih postova

Facebook je nedavno predstavio novu opciju pod imenom Manage Activity, a u pitanju je alatka koja olakšava brisanje starih postova.

PCPress.rs Image

Manage Activity funkcija

Nakon što je Facebook Memories funkcija korisnike počela da podseća na često neslavnu digitalnu prošlost, mnogi su počeli da brišu svoju istoriju u okviru ove društvene platforme. Ubuduće bi te akcije trebalo da budu značajno olakšane novom funkcijom Manage Activity, koja omogućava pojedinačno, ali i grupno brisanje starijih postova. Iz kompanije kažu da uskoro stižu i opcije za filtriranje postova, uz pomoć kojih će se lakše pronalaziti postovi sa istom temom, a kako bi se brisali jednim klikom.

PCPress.rs Image

Tako će korisnici dobiti mogućnost da svoje Facebook prisustvo usklade sa svojim aktuelnim uverenjima, i potrebama, a kako bi online svet dobio što bolju predstavu o tome ko su i šta su danas, a bez upliva Facebook „duhova iz prošlosti“. Ovo je još jedan korak ka tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima, a nakon što se 2019. pojavila Clear History alatka  koja korisnicima omogućava da svoje Facebook naloge odvoje od podataka koji su u vezi sa pretraživanjem interneta.

Pročitajte i:  Facebook počinje da testira podrazumevanu end-to-end enkripciju na Messenger-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,