Facebook od velikih banaka traži podatke o računima korisnika

Facebook je nedavno od velikih banaka zatražio informacije o računima korisnika, a poput poslednjih transakcija, budući da planira lansiranje novih finansijskih servisa.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o američkim bankama JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i US Bancorp, od kojih je zatraženo da razmotre potencijalnu saradnju, a koja bi uključivala pružanje bankovnih usluga preko Facebook Messenger-a, pa bi nove opcije mogle korisnicima da omoguće da na ovaj način proveravaju stanje na računima, te dobijaju različite informacije, kao i upozorenja o potencijalnim bankovnim prevarama. Problem predstavlja pitanje bezbednosti, kada je deljenje informacija o korisnicima u pitanju, a naročito nakon Cambridge Analytica skandala. Iz Facebook-a su izjavili da podaci o bankovnim računima neće biti korišćeni u sklopu ciljanog marketinga, te da neće biti moguće da im se pristupi u bilo koje druge svrhe osim dogovorenih.

PCPress.rs Image

Druge velike tehnološke kompanije već su došle do ovakvih informacija, a poput Google-a i Amazon-a koji imaju svoje bankarske aplikacije, pa bi i Facebook Messenger uskoro mogao da postane jedna od tačaka u finansijskom životu korisnika.

Pročitajte i:  Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,