Facebook olakšao pronalaženje alatki za kontrolisanje privatnosti

Facebook se uveliko bori sa posledicama skandala o upravljanju podacima korisnika, te radi na rešenjima koja bi izašla u susret brojnim regulatornim telima koja zahtevaju odgovore na pitanja, te rešenja problema.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su saopštili da će raditi na sprečavanju da se ovaj problem ponovi u budućnosti, te da je jedan od glavnih načina onaj po kojem će pristup alatkama za kontrolisanje privatnosti postati jednostavniji, te lakši za pronalaženje. Tako su stručnjaci kompanije redizajnirali čitav meni za podešavanja na mobilnim uređajima, a kako bi korisnici lakše mogli da dođu do opcija koje se tiču privatnosti. Tako podešavanja više nisu rasuta na sve strane, te im je moguće pristupiti na jednom mestu.

Novi Privacy Shortcuts meni omogućava korisnicima da lakše upravljaju svojim podacima, a uz jasna objašnjenja šta koje podešavanje podrazumeva i kako funkcioniše. Tako korisnici preko ovog menija mogu da dodaju dodatne mere zaštite, poput dvofaktorske autentifikacije, pregledaju koje su podatke do sada podelili, i obrišu ih ako smatraju da je to neophodno, te upravljaju stvarima koje se tiču sadržaja koje dele u okviru platforme.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

PCPress.rs Image

Facebook je predstavio i opciju Access Your Information, a preko koje korisnici mogu da kontrolišu ono što dele, komentare, reakcije, stvari koje su pretraživali na platformi, te obrišu sve ono što više ne žele na svom profilu.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: