Top50 Glas publike

Facebook planira da počne da zarađuje od WhatsApp-a

Facebook planira da malim i velikim kompanijama naplaćuje WhatsApp servis, preko kojeg bi mogle da komuniciraju sa klijentima, te tako unovči broj od milijardu korisnika dnevno.

PCPress.rs Image

Aplikacija je nedavno predstavila opcije za manje firme, koje im dozvoljavaju da od klijenata dobijaju poruke, te im šalju obaveštenja u vezi sa svojim poslovanjem. Nove WhatsApp opcije su trenutno besplatne, ali bi, kako kažu iz kompanije, u budućnosti mogle da se naplaćuju.

Facebook, koji je kupio WhatsApp 2014. godine za 19 milijardi dolara, već neko vreme traži načine da počne da zarađuje od aplikacije, ali tako da to ne ugrožava korisnike. Nove opcije će, pre svega, biti namenjene kompanijama, a omogućavaće im da otvaraju verifikovane profile, preko kojih će komunicirati sa klijentima i partnerima, a uslugu će plaćati. U pripremi su dva servisa – za male i za velike poslove, te ih već testiraju kompanije poput KLM Royal Dutch Airlines-a.

Još uvek nije poznato koliko će WhatsApp naplaćivati ove usluge, te kada će postati dostupne kompanijama koje ovu uslugu budu želele, ali je Mark Zuckerberg rekao kako očekuje da WhatsApp i Messenger, dve najpopularnije platforme za razmenjivanje poruka, počnu da donose zaradu do 2022. godine.

Pročitajte i:  Meta plaća 725 miliona dolara za rešavanje tužbe oko skandala Cambridge Analytica

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,