Facebook predstavio Snooze opciju za blokiranje prijatelja

Nekad prija odmoriti se od prijatelja i rođaka na Facebooku. Umesto da prestanete da ih pratite zauvek, sada možete da ih “uspavate” na neko vreme.

Facebook snooze ocija fejsbuk news feed
Facebook je nakon testiranja konačno uveo Snooze opciju koja dozvoljava korisnicima da uklone prijatelje sa news feeda na određeni period. Ovo je još jedna u nizu inovacija sa kojima se poigrava Mark Zuckerberg kako bi kreirao (po njemu) savršenu društvenu mrežu. Mi u Srbiji najbolje znamo kako izgleda biti deo eksperimenta s obzirom da smo deo News/Explorer Feed kontroverze.

Najpopularnija društvena mreža na svetu objavila da danas treba da bude puštena opcija Snooze koja omogućava da ignorišete ljude, grupe i brendove. Ideja je da ljudi imaju više kontrole nad svojim feedom (to smo slušali prilikom uvođenja explore feeda) i da sa opcijom privremenog blokiranja mogu da kontrolišu naporne prijatelje.

Ova opcija nam deluje posebno zanimljivo sada kada svi pričaju o novom Star Wars filmu, a nekako ne želimo da nam neko otkrije spojlere dok ga ne pogledamo. Još jedna prilika za blokiranje je Nova godina i more čestitki.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

Naravno, ova opcija je odlična i za Facebook jer nudi mogućnost privremenog umesto permanentnog bana sa news feeda nekog brenda. Takođe ne treba zanemariti i to što će vaše blokiranje određenih tama odlično služiti kompaniji kako bi što bolje kreirala oglase koji će vam se baš baš svideti.

Ova mogućnost bar prividne kontrole dolazi nakon što je nekoliko bivših radnika Facebooka progovorilo o načinima na koje je ova društvena mreža skupljala podatke korisnika. Verujemo da se Mark Zuckerberg nije previše uzbudio zbog tih kritika. Dok god raste broj korisnika, a sada ih regrutuje od malih nogu, ništa neće uznemiriti velikog giganta.

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,