Fallout 76: Kad nuklearne bombe sruše server

Nakon što je objavljena video igra Fallout 76, grupa igrača odlučila je da izvede eksperiment. Naime, zapitali su se šta bi se dogodilo da u okviru igre lansiraju više nuklearnih bombi odjednom, pa su požurili da dobiju odgovor na to pitanje. Ispostavilo se da gejmerske bombe i te kako utiču na tok igre, te na rad servera.

PCPress.rs Image

Fallout nuklearke igračima omogućavaju da temeljno unište neprijatelje, a bombardovanje nekog područja ne bi trebalo da bude lako, budući da igrači moraju da sakupe delove koda koji se seju nasumično, te da potom otkriju kako da ih sklope i iskoriste za bombardovanje. Neki igrači, su kao što to obično biva, pronašli prečicu do ove akcije, što je i omogućilo lansiranje više bombi odjednom.

Ova akcija uticala je na sve igrače, budući da mnogi nisu bili spremni za čudovišta koja Fallout 76 oslobađa u bombardovanim oblastima, pa ih je jedino spasilo to što igra na vreme obaveštava o tome da će neka oblast biti bombardovana. Pored toga, igra je prestala da funkcioniše nekoliko sekundi pošto su bombe lansirane, a igrači bombarderi planiraju da nastave sa istraživanjem, te da u okviru sledeće akcije lansiraju bombe u tri različite oblasti na mapi, kako bi videli da li će serveri uspeti da izdrže to opterećenje.

Pročitajte i:  Fallout: TV serija privlači nove igrače

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,