TrendMicro

Fortnite: YouTube zvezda izbačena iz igre zbog varanja

YouTube kreatori već imaju status slavnih ličnosti, pa je postalo važno šta rade, i zbog čega. Tako je i varanje u Fortnite-u razlog za video, budući da se očekuje da su pratioci uvek u toku.

PCPress.rs Image

Poslednji slučaj se tiče YouTube kreatora Jarvis, koji pripada nečemu što se zove FaZe Clan, i koji je izbačen iz igre Fortnite, a zato što se služio nedozvoljenim metodama. Naime, mladi Jarvis je postavio game play video u kojem se vidi da je koristio aimbot-ove, koji olakšavaju pogađanje mete, te zahvaljujući njima pobeđivao. Kreator se nakon incidenta izvinio, te objasnio da je samo želeo da napravi video koji je zanimljiv, i da botove za ciljanje nije koristio tokom igre.

Jarvis je dobio stalnu zabranu, što znači da nikada više neće moći da zaigra Fortnite, a nakon videa izvinjenja sve je više onih koji ističu da je kazna previše stroga. Epic je na to reagovao saopštenje u kojem stoji da kompanija ne toleriše bilo koji oblik varanja, iz bilo kojeg razloga, te da su softveri koji služe u ovakve svrhe dovoljan razlog za konačno proterivanje sa Fortnite mape.

Pročitajte i:  YouTube bez 4K reprodukcije za one koji nisu Premium

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,