Galaxy A72 će biti prvi Samsung-ov telefon sa pet kamera

Informacije koje su procurele iz Samsung-a, kažu da će njihov model Galaxy A72 biti prvi telefon iz kompanije sa pet zadnjih kamera. Očekuje se da će se on na tržištu naći tokom prve polovine sledeće godine. Interesantno je se Samsung odlučio da pet kamera prvi put predstavi na A seriji koja pripada srednjem cenovnom rangu, a ne na S seriji premium telefona.

PCPress.rs Image

Glavna kamera bi trebala da ima rezoluciju 64 megapiksela, a pored nje će biti na raspolaganju 12 MP ultra-široka kamera, 8 MP telefoto kamera sa 3x optičkim zumom, 5 MP makro kamera i 5 MP senzor dubine. Pored pomenutih kamera koje će se nalaziti na leđima telefona, na prednjoj strani će biti selfi kamera rezolucije 32 MP. A72 će biti i jedan od modela iz A serije koji će imati optičku stabilizaciju slike, za koju se zna da Samsung planira da implementira u high-end modele u ovoj seriji.

Osim Galaxy A72 modela, u isto vreme bi trebalo da bude predstavljen i model Galaxy A52 telefon koji će imati četiri zadnje kamere.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S21 Ultra 5G osvojio Global Mobile Awards tokom MWC-a 2021. godine

Samsung očekuje da će kombinovana prodaja A72 i A52 telefona dostići 30 miliona jedinica, što bi bilo oko 10 procenata ukupne prodaje njihovih telefona.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,