TikTok će sprečiti prikazivanje uznemirujućih snimaka

Krajem avgusta na Fejsbuku je objavljen video snimak čoveka koji je izvršio samoubistvo.

PCPress.rs Image

TikTok bez uznemirujućih snimaka

Video se proširio na druge platforme kao što su Instagram, Twitter i Youtube, ali se i dalje pojavljivao na TikTok-u nedeljama kasnije, dok se aplikacija borila da ukloni sadržaj. Prema TikTok-u za Australiju i generalnom menadžeru Novog Zelanda Lee Hunter-u, prenos uživo je uklonjen, ali su kopije iskakale brže nego što bi mogle biti otkrivene.

“Kada bi naša tehnologija otkrila taj video, odmah bi ga skinuli. Nažalost tokom nedelje, videli smo nekih 10.000 varijacija tog video snimka kako pokušavaju da se učitaju na platformu TikTok “, objasnio je. Čim bi TikTok saznao za video i naišao na njega, počeo je da „deluje brzo i agresivno“ kako bi ga uklonio. „Nije su to bili samo slučajevi kopiranja video zapisa, već spajanje sadržaja u okviru drugog sadržaja, tako da video u početku deluje bezazleno, a onda naiđete na uznemirujući snimak. ” Hunter je rekao da su moderirajući timovi platforme širom sveta bili usredsređeni na rešavanje onoga što se dogodilo.

Pročitajte i:  TikTok i YouTube: Trka za korisnike

“Trenutno, koliko znam, sadržaj nije dostupan na TikTok platformi. To ne znači da će naša pažnja popustiti”, rekao je.

TikTok je nedavno predložio šefovima nekih velikih kompanija, uključujući Google, Facebook, Twitter, Pinterest i Reddit, memorandum o razumevanju koji će omogućiti grupi društvenih medija da dele informacije kako bi se bolje zaštitile od toga da takav sadržaj bude dostupan na njihovim stranicama. „Možemo biti bolje pripremljeni kako bismo sprečili da se to dogodi na različitim platformama“, rekao je Hunter. “Svi imamo iste ciljeve da zaštitimo svoje korisnike i da osiguravamo da takav sadržaj nije na našim platformama.”

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:

Tagovi: