ERP 2024

Gemini pokušava da povrati 900 miliona $

Crypto broker Genesis i njegova matična kompanija Digital Currency Group (DCG) duguju kupcima Crypto  berze Gemini Winklevoss twins 900 miliona dolara, izvestio je Financial Times.

PCPress.rs Image

Crypto  berza Gemini pokušava da povrati sredstva nakon što je Genesis pogrešio zbog prošlomesečnog neuspeha FTKS Crypto  grupe Sam Bankman-Fried, navode novine, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.

Kompanija rizičnog kapitala Digital Currency Group, koja poseduje Genesis Trading i menadžera sredstava za Crypto valute Grayscale, duguje 575 miliona dolara Genesisovom ogranku za Crypto valute, rekao je izvršni direktor Digital Currency Barry Silbert akcionarima prošlog meseca

Gemini, koji vodi proizvod za Crypto  pozajmljivanje u partnerstvu sa Genesisom, sada je formirao komitet kreditora da nadoknadi sredstva od Genesisa i njegovog matičnog DCG-a, dodaje se u izveštaju.

Genesis i Gemini nisu odmah odgovorili .

Genesis je angažovao investicionu banku Moelis & Company da istraži opcije uključujući potencijalni bankrot, objavio je prošlog meseca New York Times, citirajući tri osobe upoznate sa tim.

Genesis Global Capital je prošlog meseca suspendovao otkup klijenata u svom poslu pozajmljivanja, navodeći iznenadni neuspeh Crypto razmene FTX.

Pročitajte i:  Lažni kripto bot prevarant  

Platforma za trgovanje Crypto valutama FTX podnela je zahtev za zaštitu od bankrota u Sjedinjenim Državama 11. novembra u najvećem Crypto -profilu do sada, nakon što su trgovci povukli milijarde sa platforme za tri dana, a rivalska berza Binance je odustala od sporazuma o spasavanju.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: