BIZIT 2022

Google Android u Samsung televizorima

googletv

Posle 3D televizora, kojih se još nismo dovoljno nagledali, došlo je vreme da počnemo da gledamo u teevizore sa Android operativnim sistemom. Samsung Electronics Co, jedan od vodećih svetskih proizvođača televizora, trenutno je u pregovorima sa Google-om oko korišćenja popularnog softvera Android. Samsung se na ovaj korak odlučio kako bi ušao u trku sa Apple-om i Sony-jem koji razvijaju  televizore, za gledanje filmova, emisija i igranje igrica online.

“Videćemo, mada još uvek razmatramo korišćenje Android operativnog sistema”, izjavio je pred reporterima u Seulu Yoon Boo Keun, direktor Samsungove TV divizije, “ali ključno pitanje je da li će južnokoreanski filmski, muzički i TV provajderi hteti da sarađuju sa Google-om”.

Samsungova vodeća pozicija proizvođača televizora bi mogla da bude pod ozbiljnom pretnjom, kada kupci budu počeli da traže modele koji izveštavaju online o vremenskoj prognozi ili recimo, mere udarac loptice teniskim reketom. 

Sa druge strane, Google je sa Androidom već počeo da razvija Google TV, u saradnji sa Sony-jem i Intel-om. Udeo Android-a u tržištu smartfone-a raste, tako da je to operativni sistem koji svako želi da ima u svom proizvodu. 
Izgleda da se utakmica na TV tržištu zahuktava, a nadamo se da ćemo prve modele Android televizora imati na velikom testu televizora u januarskom PC Press-u.

Pročitajte i:  Google dokumenti podržavaju emodžije između teksta

Izvor: Google news

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,