Google Assistant za lepo ponašanje

Pitanje da li bi uz komande upućene digitalnim asistentima trebalo da se dodaje i „molim“ i „hvala“ problem je koji korisnike deli na dve grupe, a izgleda da tehnološki giganti smatraju da bi lepo ponašanje ipak trebalo da se uvede kao opcija. Tako je nakon Amazon-ove odluke da decu nagrađuje kada su ljubazna prema Alexa-i Google predstavio sličnu funkciju i za svog asistenta, a pod imenom Pretty Please.

Nova funkcija je deo većeg broja svežih opcija, te su pored nju tu i novi načini za pravljenje listi, te više porodičnih igara i priča. Pretty Please je još uvek samo izbor, te korisnici mogu da se odluče za ili protiv funkcije koja ohrabruje lepo ponašanje. Oni koji budu koristili „molim“ i „hvala“ od asistenta će dobiti nagradu u obliku pohvale, što u materijalističkom svetu nije mnogo, ali ipak čini da se stiču navike koje bi kasnije mogle da se prenesu i u svakodnevnu komunikaciju.

Još jedna zanimljiva novina je i to što asistent sada može da poziva i Deda Mraza, a taman na vreme za praznike, pa nakon komande “Hey Google, Call Santa” započinje interaktivnu igru, a tu su i druge funkcionalnosti koje su orijentisane na to da dodatno utiču na praznično raspoloženje, te olakšaju život uoči zimske euforije.

Pročitajte i:  SpaceX planira da ponudi Starlink internet usluge nakon šestog lansiranja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

BIZIT 2020

Data centri 2019
Tagovi: , , ,