BIZIT plus

Google CEO dobio neverovatnu nagradu za rad

Google je sinonim za fantastične uslove rada u IT industriji. Toliko priča smo čuli o mogućnostima koje imaju radnici, da smo zapostavili benefite u kojima uživaju funkcioneri. Google CEO Sundar Pichai je svojim bonusom skrenuo pažnju na sebe i uslove u u kojima privređuje.

sundar Pichai Google CEO bonus isplata Alphabet Google 380 miliona

Google šef Sundar Pichai će imati razloga za slavlje ove nedelje. Danas je dan kada će moći da unovči akcije koje je dobio kao nagradu za unapređenje 2014. godine. Reč je o 353,939 akcija Alphabet Inc. tj. Googlea koje je dobio kao deo paketa unapređenja. On je tada preuzeo većinu obaveza koosnivača Googlea Larryja Pagea, a zna se da sa velikom odgovornošću dolazi i velika isplata.

Vrednost akcija su do danas skočile 90 posto što znači da je ovo najveći bonus u poslednjih nekoliko godina. Vrednost ovih akcija se procenjuje na oko 380 miliona dolara, što Sundara čini veoma bogatim direktorom. Interesantno je da to nisu svi bonusi koji očekuju Sundara. Kompanija još uvek nije otkrila koliko će biti nagrađen za poslovanje u 2017. godini! Ipak, ne može se reći da iznos nije zaslužen – kompanija posluje odlično, a usled gluposti koje pravi Facebook, niko ne priča o privatnosti Google korisnika

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Pichai nije jedini rukovodilac koji je dobio ogromnu isplatu. Mark Zuckerberg je svojevremeno dobio 2,28 milijardi dolara nakon izlaska kompanije na berzu, a to je ništa naspram zarade na koju može da računa nakon saslušanja pred Kongresom. Na ovom spisku nalazi se i Elon Musk koji je unovčio akcije u vrednosti od 1,34 milijarde dolara. 

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari: