Google Chrome Vam automatski javlja ako je šifra ugrožena

Google je dodao novi alat sa novim update-om u svoj pretraživač Chrome koji štiti korisničke šifre. Na ovaj način kompanija želi da dodatno podigne nivo bezbednosti uređaja koji koriste njen softver.

PCPress.rs Image

Chrome-ove najnovije mogućnosti dodaju funkcionalnost koja upozorava korisnike da su njihova korisnička imena i šifre potencijalno bezbednosno ugroženi. Kada se to desi, dobićete pop-up poruku sa pitanjem da li želite da promenite šifru. Ovaj alat je deo Google-ove Password Checkup tehnologije koja je objavljena u Februaru. Isprva, to je bila ekstenzija za brouzer, što je značilo da bi trebalo da bude preuzeta. Sada će korisnici biti upitani automatski dok pretražuju internet. Ova opcija će biti implementirana u talasima, a može se dodatno podesiti u podešavanjima pretraživača ili Google usluga.

Ovaj alat radi tako što vaše korisničko ime i lozinku upoređuje sa bazom podataka, koje se konstantno ažurira, a u kojoj je više od četiri milijarde korisničkih imena i šifri koje su potencijalno ugrožene. Ovo nije jedina bezbednosna alatka Google-ovog pretraživača, postoje i druge veoma korisne. Poput one koja vas obavesti da li je odlazak na neki sajt riskantan i ako može biti u vezi sa potencajlnom phishing prevarom.

Izvor: cnn
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,