BIZIT plus

Google dozvoljava korisnicima da započnu instaliranje aplikacije sa telefona na Android TV

Na I/O u maju 2021, Google je najavio novu funkciju koja će znatno olakšati pronalaženje i instaliranje aplikacija na Wear OS uređajima.

PCPress.rs Image

Nova funkcija za sada dostupna samo nekim korisnicima

Ova funkcija je dodala drop-down meni dugmetu Install na Google Play prodavnici, dajući korisnicima mogućnost da instaliraju aplikaciju na svoj Wear OS pametni sat direktno sa telefona. Kompanija sada uvodi slično rešenje za Android TV uređaje, olakšavajući korisnicima da instaliraju aplikacije na TV sa svog telefona.

Trenutno, ako želite da instalirate aplikaciju na svoj Android TV, morate da otvorite Play Store na samom televizoru. Iako možete da instalirate aplikaciju na svoj Android TV sa web verzije Play prodavnice, to ne možete da uradite sa telefona. Prema najavama, Google konačno pokreće ovu funkciju nekim korisnicima. Dugme Install u najnovijoj verziji Google Play prodavnice ima padajući meni. Dodirom na njega prikazuje se lista dostupnih uređaja, uključujući Android TV povezan sa vašim nalogom. Možete da dodirnete polje za potvrdu pored svog Android TV-a i dodirnete dugme Install da biste preuzeli aplikaciju na svom Android TV-u.

Pročitajte i:  Google nudi 5 miliona dolara za pronalazak realne primene kvantnog računara

Nova funkcija trenutno nije široko dostupna, a čini se da se pokreće putem ažuriranja na strani servera. Iako Google nije objavio zvaničnu izjavu o uvođenju, očekujemo da će se ova funkcija pojaviti za više korisnika u narednim danima.

Izvor: Xda-developers

 

Facebook komentari: