BIZIT plus

Google je navodno pauzirao zapošljavanje na dve nedelje

Google je navodno interno najavio zamrzavanje zapošljavanja koje će ostati na snazi dve nedelje. Prema izveštaju The Information, Prabhakar Raghavan, viši potpredsednik Google-a, poslao je e-poruku za celu kompaniju da obavesti radnike o odluci. Ovo je usledilo nakon Google-ove najave o usporavanju zapošljavanja koje će trajati do kraja ove godine.

PCPress.rs Image

„Iskoristićemo ovo vreme da razmotrimo naše potrebe za brojem zaposlenih i uskladimo se sa novim setom prioritetnih zahteva za osobljem za naredna tri meseca“, piše Raghavan. Kako navodi The Information, Google kaže da zamrzavanje zapošljavanja neće uticati na postojeće ponude za posao, ali kompanija više neće širiti nove kandidate.

U svojoj poruci zaposlenima ranije ovog meseca o usporavanju, izvršni direktor Google Sundar Pichai je naveo da je kompanija samo u drugom kvartalu 2022. zaposlila 10.000 radnika. U to vreme, Pichai je rekao da će se Google fokusirati na zapošljavanje zaposlenih na inženjerskim, tehničkim i „drugim kritičnim ulogama“, ali je sada to zapošljavanje potpuno pauzirano.

Kako navode, Google se pridružuje brojnim drugim velikim tehnološkim kompanijama koje su ili pauzirale ili obustavile zapošljavanje. U maju je Meta najavila zamrzavanje zapošljavanja za zaposlene u određenim timovima, uključujući one koji rade na funkcijama kupovine i Messenger Kids. Twitter i Spotify su takođe smanjili zapošljavanje, a Apple planira usporavanje u 2023. Druge kompanije, uključujući Substack, Tesla i Netflix, imale su otkaze usred ekonomskog pada.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: