YouTube kreatorima daje drugu šansu

YouTube želi da kreatorima sadržaja koji krše njegove smernice da drugu šansu. Kreatori će sada dobiti opciju da pohađaju „obrazovni kurs“ kada dobiju upozorenje o smernicama zajednice, a zauzvrat, YouTube će ukinuti to upozorenje sa njihovog naloga.

PCPress.rs Image

YouTube je ranije izdao doživotno upozorenje kanalima koji su prekršili njegove smernice za sadržaj i uklonili sporni video. Doživotno upozorenje je zauvek ostalo na nalogu Jutjubera i prethodilo je opomenama koje bi autor dobio zbog ponovnog kršenja pravila.

Prema novim pravilima YouTube-a, platforma će i dalje uklanjati video kršeći svoja pravila, ali će kreatorima dati priliku da se otarase YouTube-ovog upozorenja tako što će ih naterati da pohađaju kurs koji prevazilazi politiku koju su prekršili.

YouTube će sada takođe primenjivati pojedinačna upozorenja na osnovu specifičnih smernica koje krše umesto opšteg doživotnog upozorenja koje pokriva sve njegove smernice. YouTube kaže da će ovo kreatorima dati „više mogućnosti da saznaju zašto je njihov sadržaj možda prešao granicu“, a istovremeno će im dati „mogućnost da pohađaju više kurseva učenja u isto vreme“.

Pročitajte i:  YouTube testira novu funkciju „Stable Volume“ u svojim mobilnim aplikacijama

Međutim, YouTube kaže da će ponovo postaviti upozorenje ako kreator prekrši isto pravilo u roku od 90 dana od pohađanja kursa obuke. Kada istekne period od 90 dana, kreatori koji krše istu politiku dobiće još jednu priliku da se odreknu YouTube-ovog upozorenja tako što će pohađati još jedan obrazovni čas. Međutim, YouTube kaže da će ponovo postaviti upozorenje ako kreator prekrši isto pravilo u roku od 90 dana od preuzimanja obuka. Kada istekne period od 90 dana, kreatori koji krše istu politiku dobiće još jednu priliku da se odreknu YouTube-ovog upozorenja tako što će pohađati još jedan edukativni čas. YouTube kaže da kanali koji su dobili doživotno upozorenje u prošlosti takođe mogu krenuti putem kursa da ga se odreknu. YouTube kaže da kanali koji su dobili doživotno upozorenje u prošlosti takođe mogu da prođu kurs da ga se odreknu.

Dodavanje kurseva za obuku još uvek nije izgovor za zloupotrebu pravila Jutjuba, upozorava platforma. YouTube će se i dalje pridržavati svoje politike o tri opomene i ukidaće naloge kada više puta prekrše njene smernice „ili objave samo jedan slučaj ozbiljnog sadržaja“. Kompanija takođe kaže da može blokirati ponavljane prestupnike da pohađaju njene obrazovne časove iu budućnosti.

Pročitajte i:  YouTube uvodi poboljšanu opciju reprodukcije u rezoluciji 1080p za Premium korisnike

„Gledajući unapred, nastavićemo da radimo na tome da kreatorima olakšamo razumevanje naših smernica“, piše YouTube. „Na kraju krajeva, želimo da kreatori imaju jasnoću koja im je potrebna da ostanu bez štrajkova na našoj platformi — uz održavanje zdravog iskustva za celu YouTube zajednicu.“

Ovaj potez nije dobar samo za kreatore, koji će dobiti više jastuka kada nenamerno krše pravila, već je dobar i za YouTube, koji se oslanja na korisnike da neprestano kreiraju sadržaj u skladu sa svojim smernicama. To takođe doprinosi nedavnim promenama politike koje je YouTube primenio u pokušaju da se udvara kreatorima, uključujući smanjenje uslova za zarađivanje novca na platformi i ublažavanje pravila o psovkama.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *