Google Maps unapređuje ‘Live View’ AR navigaciju

Google je još u avgustu 2019. predstavio nove načine za davanje uputstava o kretanju, a u proširenoj realnosti, i to pod imenom Google Maps Live View.

PCPress.rs Image

Navigacija u realnom vremenu

Funkcija je 8. avgusta stigla na Android i iOS uređaje, a nakon što se početkom 2019. prvo pojavila na Google Pixel uređajima. Korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmere u određenom smeru i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću. Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom, te iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju.

PCPress.rs Image

Budući da opciju nije bilo lako pronaći Google u poslednjoj beta verziji počeo sa testiranjem dodatne funkcije koja bi trebalo da poveća vidljivost. Naime, u najnovijoj verziji pojavio se „floating action button“ (FAB), koji se u Live View prostoru pojavljuje čim korisnik počne sa pretraživanjem lokacija. Pritisak na taster aktivira kameru koja potom prikazuje udaljenost, te strelice koje usmeravaju ka željenoj destinaciji.

Pročitajte i:  Google mapa stavlja do znanja da detaljna navigacija zahteva da prikupljate podatke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,