Google-ov najnoviji doodle za više igrača omogućava da igrate pétanque sa prijateljima

Google ima divan novi doodle više igrača koji vam omogućava da igrate igru pétanque na mreži. Ako niste čuli za pétanque – to je igra koja je kao boćarska lopta.

PCPress.rs Image

Cilj pétanque je da bacite svoju loptu (boul) što je moguće bliže maloj lopti (kohonetu) na polju za igru ispred vas. Na računaru ćete „baciti“ loptu tako što ćete kliknuti na kuglu i povući mišem unazad da biste je udarili unapred; na telefonu ćete baciti kuglu palcem (nešto kao bacanje Poke lopte u Pokemon Go). Dobijate bodove ako imate više kugli blizu kokoneta od svog protivnika, a pobeđuje onaj ko ima najviše poena posle tri runde. Google ima dobar vodič za igru koji će vam pokazati kada prvi put počnete da igrate.

Možete da igrate jedan na jedan ili u timovima po dvoje tako što ćete podeliti vezu ili se nasumično upariti sa onlajn protivnicima. Ako samo želite da vežbate, Google to nudi i kao opciju, a ja bih vam preporučio da provedete malo vremena testirajući stvari ako igrate na telefonu.

Ako ga danas već niste videli na Google-u, evo GIF-a samog Doodle-a, na kome se nalaze divne masline koje su predstavljene u igrici.

PCPress.rs Image

Google je lansirao svoj prvi doodle za više igrača kako bi proslavio Noć veštica 2018. godine, a objavio je još jedan 2019. da proslavi meksičku kartašku igru Loteria. A kompanija je napravila mnogo drugih Doodle igara u prošlosti koje je još uvek zabavno – uključujući i moju ličnu omiljenu, Pac-Man iz 2010.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,