BIZIT 2022

Nova Instagram mapa podseća na Google Maps

Nova Instagram mapa podržava pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da traže restorane, atrakcije i druga dešavanja direktno u aplikaciji, umesto da jednostavno gledaju gde je fotografija objavljena. Ažurirana mapa takođe sadrži postove, priče i vodiče koje su označili korisnici.

Nova Instagram mapa podseća na Google Maps

Instagram mapa omogućava deljenje lokacije na profilu korisnika

Mapa podržava pretragu hashtagova i nudi mogućnost istraživanja dodirom na označene lokacije u feed-u ili Story-u. Takođe možete da unesete naziv ustanove, grada ili naselja direktno na stranicu Explore i vidite rezultate na mapi. Nova mapa omogućava korisnicima da sačuvaju svoje pretrage u kolekciji i dele lokacije sa drugim Instagram korisnicima. Korišćenje nalepnica lokacije na objavama i pričama će dodati taj sadržaj u rezultate pretrage na novoj mapi, sve dok je vaš profil javan.

Ovo je još jedan korak u planu Instagrama da postane sveobuhvatna prodavnica za društvene mreže, trgovinu, putovanja i dr. Na primer, ranije u julu, Instagram je uveo mogućnost kupovine stvari direktno u ćaskanju. Ovakvi potezi olakšavaju korisnicima da jednostavno ostanu na Instagram-u, umesto da otvaraju Google mape ili Venmo kako bi pretražili željene proizvode negde drugde.

Pročitajte i:  Instagramova nova funkcija plaćanja omogućava korisnicima da kupuju proizvode preko DM-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.