BIZIT 2022

Google rezultatima pretraživanja dodao “share” taster

I danas se često događa da se usmeno postavljaju pitanja koja inače mogu da se guglaju, što je donekle i poželjno, budući da iskustvo iz prve ruke najčešće daje i najbolje odgovore. I pored toga potraga za odgovorima na internetu postala je sastavni deo života, a deljenje pronađenih rezultata sve do sada nije bilo jednostavno.

PCPress.rs Image

Google radi na tome da se to promeni, pa najnovija verzija pretraživača za Android u beta verziji sada nudi i opciju za deljenje rezultata pretraživanja. Tako Android korisnici sa beta verzijom Google aplikacije sada mogu da vide i share taster, te kada na njega kliknu dobijaju meni sa opcijama za deljenje, zahvaljujući čemu sa drugim korisnicima mogu da podele rezultate, te im tako odgovore na pitanje.

PCPress.rs Image

Jedini problem je u tome što onaj kome se rezultati pretraživanja pošalju verovatno ne vidi iste linkove, budući da Google pretraživanje personalizuje, te ga prilagođava internet navikama određenog korisnika, pa se očekuje da se i to reši, budući da bi različiti rezultati pretraživanja samo mogli da prodube pitanje, umesto da ponude odgovor.

Pročitajte i:  Google Pixel Fold će imati jedinstvenu poziciju kamere

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,