Top50 Glas publike

Google Workspace – novo ime za Google paket za produktivnost

Google prilagođava svoje alate za produktivnost u pokušaju da bolje zadovolji potrebe korisnika koji rade od kuće. G Suite, koji je ranije bio Google Apps, opet ima novo ime – Google Workspace, sa novim logoima i brendiranjem. Ideja je da se korisnicima jasno stavi do znanja da je ovo jedino mesto na kojem možete da dobijete sve alate koje kompanija nudi, kao i da se istaknu nove funkcije razmene poruka u Gmail-u.

PCPress.rs Image

Gmail dobija novi logo

Gmail (kao i sve ostalo) dobija novi logo koji čuvenu kovertu odbacuje u korist novog šarenog slova M. Promena logoa je samo nastavak promena izvršenih ranije ove godine, uz uključivanje video razgovora i četova u realnom vremenu. Google takođe ističe poboljšanje alata za saradnju unutar platforme, koja se sada vrti oko Gmail-a.

Google svakako pokušava da pretekne konkurenciju, uključujući Slack, Microsoft Teams, Zoom i Facebook. Zbog toga ćete videti kako je Meet-ova video konferencija ugrađena u Docs, Sheets i Slides kako bi vam pružila manje razloga da promenite platformu. Ima smisla, s obzirom na to koliko sveta radi na Gmail-u, da biste želeli da korisnici ostanu vezani za tu platformu.

Pročitajte i:  Otkazi u Google, Microsoft-u i Amazonu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,