Grammarly Keyboard: Sinonimi koji vam pomažu da zvučite pametnije

Oni koji vode računa o pisanju verovatno su već čuli za Grammarly – servis koji proverava gramatičku ispravnost dok korisnik unosi tekst. Pored toga što postoji kao ekstenzija u okviru pretraživača, Grammarly dolazi i u obliku aplikacije za Android i iOS, a upravo je tu stiglo ažuriranje koje korisnicima nudi uslugu koja ne samo da poboljšava gramatičke veštine, već i utisak koji napisani tekst ostavlja.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da su developeri u okviru novog ažuriranja na Grammarly keyboard doneli opciju koja predlaže sinonime, što čini da tekst izgleda raznovrsnije, ali i obogaćuje rečnik korisnika. Tako korisnici više neće morati da koriste iste reči više puta, budući da im nova opcija nudi pojmove koji imaju različit oblik, a isto značenje, te im tako omogućava da iskoriste više reči kako bi opisali istu stvar ili pojavu.

PCPress.rs Image

Iako opcija možda neće biti naročito korisna za tekstualne poruke, koje se obično kreiraju da pruže najosnovnije informacije, značajno će uticati na prirodu većih tekstova. Opcija je već dostupna, te može da se preuzme u iOS App Store-u ili Google Play prodavnici.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,