Facebook News Tab: Vesti sa društvene mreže

Facebook je odlučio da još jednom uplovi u informativne vode, te oživi ideju News Tab, pa je sa tim ciljem unajmio tim novinara čiji će zadatak biti da biraju sadržaje koji će moći da se čitaju u ovoj sekciji.

PCPress.rs Image

News Tab sekcija bi trebalo da bude nezavisna u okviru Facebook aplikacije, a sa testiranjem bi trebalo da se počne do kraja 2019. godine. Iako će se većina tekstova birati uz pomoć algoritama, za glavne teme će biti zadužen tim od 10 novinara, a sekcija će biti odvojena od glavnog News Feed-a. Ova odluka došla je nakon što se utvrdilo da Trending Topics ne ispunjava svoj zadatak, te da je korisnicima često nudio priče kojima je istekao rok. Algoritmi u okviru ove sekcije su pored toga promovisali i lažne, te neproverene vesti, što je bio jedan od razloga da se Trending Topics sekcija ukine 2018. godine.

PCPress.rs Image

Iz kompanije tvrde da je News Tab drugačija priča, budući da će Facebook angažovati radnike koji će biti stalno zaposleni, tako da se sekcijom neće baviti oni koji rade po ugovoru i koji često nisu dovoljno motivisani. Pored toga će biti izdvojena i velika suma za one medije čije se priče budu objavljivale, što bi, kako se tvrdi, trebalo da garantuje kvalitetne i proverene informacije.

Pročitajte i:  Instagram štiti tinejdzere od štetnih sadržaja

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,