Greenhouse Telecommunications: Novi fiksni bežični operater

licenca 001 Fiksna telefonska mreža kompanije Media Works, bazirana na bežičnoj tehnologiji, nedavno je puštena u rad, dok je početak komercijalizacije usluge planiran za april tekuće godine. Puštanje u rad ove mreže potvrđeno je od strane Ratela – Republičke Agencije za telekomunikacije, čime su ispunjeni uslovi iz Licence koju je na javnom nadmetanju za fiksni bežični pristup 19. maja 2009. godine dobio Media Works.

Početkom 2009. godine investiciona kompanija Greenhouse Telecommunications Holdings postala je vlasnik kompanija Media Works, najvećeg alternativnog provajdera orijentisanog ka pružanju usluga poslovnim klijentima, i NeoBee.NET, najvećeg vojvođanskog internet provajdera, dok je nedavnom kupovinom SezamPro-a holding Greenhouse Telecommunications osnovao jezgro kompanije koja postaje najveći alternativni telekomunikacioni operater u Srbiji.

Dosadašnja ulaganja u telekomunikaciono tržište Srbije od strane holdinga Greenhouse Telecommunications i Evropske banke za obnovu i razvoj, ali i drugih investitora, iznosila su 22,5 miliona eura. Tokom 2009. godine izvršeno je 70% plana ulaganja tih sredstava, dok prema biznis planu ulaganja u naredne četiri godine prelaze iznos od 46 miliona eura.  Očekuje se da će ove integracije i investicije doprineti ubrzanom razvoju tržišta telekomunikacija u Srbiji i priključenju korisnika na javnu telekomunikacionu mrežu preko alternativnog operatera, što čini veliki korak u daljoj liberalizaciji tržišta i njegovoj konkurentnosti.

Pročitajte i:  PC Press video: Deca su taoci obrazovnog sistema | Aleksandra Cvjetić, Zelena učionica

Dejvid Šok, predstavnik borda direktora holdinga Greenhouse Telecommunications, izjavio je ovim povodom da je kompanija Media Works orjentisana ka pružanju usluga u fiksnoj telefoniji i da su tokom 2010. godine planirane dalje akvizicije i širenje mreže u većim gradovima Srbije i krajevima gde ne postoji infrastruktura za uvođenje fiksne telefonije. Pored toga, Dejvid Šok dodao je i da je početak pružanja ovih usluga planiran za april tekuće godine kao i da je u toku projektovanje mreže koja će građanima po prvi put pružiti mogućnost izbora fiksnog operatera i mogućnost telefonskog priključka u mestima gde do sada nije bilo tehničkih uslova.

Izvor: Media Works

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,