BIZIT plus

GTA V dostigao 100 miliona prodatih kopija

Sada je i zvanično potvrđeno da je Grand Theft Auto V (GTA V) jedna od najprodavanijih igara svih vremena. Nakon pet godina prodaje, igra je dostigla fantastičnu brojku od 100 miliona prodatih kopija.

GTA V dostigao 100 miliona prodatih kopija Grand Theft Auto 5

Kompanija Rockstar Games zna kako da pravi igre za fanove. To je odlična vest za vlasnike ove kompanije, Take-Two Interactive, koja je objavila da je GTA V nakon pet godina dostigla magičnu brojku od 100 miliona prodatih primeraka. Ne samo što je brojka impresivna sama po sebi, već je uspeh još veći kad se uzme u obzir životni vek jedne igre. Treba uzeti u obzir da se mnogo toga novog pojavilo u međuvremenu, pa je samim tim uspeh još veći.

GTA V uspeh težak preko milijardu dolara

Uspeh GTA franšize meri se stotinama miliona. Kad se tome doda i fantastičan (finansijski) uspeh GTA V Online igre koja je i dalje aktuelna kroz konstantna ažuriranja sadržaja, jasno je da je reč o mašineriji koja neće stati uskoro. Treba napomenuti da su još samo dve igre uspele da dostignu 100 miliona kopija – Tetris i Minecraft.

Pročitajte i:  Mario vs. Donkey Kong: Dostupan besplatan demo

Ovaj uspeh je zvanično objavljen u okviru predstavljanja finansijskog izveštaja krovne kompanije Take-Two Interactive. Tada je otkriveno da je kompanija imala rast prihoda u drugom kvartalu za 11% u odnosu na prošlu godinu. Taj uspeh se može pripisati naslovima kao što su: Grand Theft Auto V, Grand Theft Auto Online, NBA 2K18 i NBA 2K19.

Ono što je sjajno za kompaniju (a malo manje za konkurenciju) je izlazak novog globalnog hita Red Dead Redemption 2, koji je praktično GTA vestern. Igra trenutno obara rekorde prodaje, a tek se očekuju prihodi kako se bude bližio Božić, vreme kada se igra i najbolje prodaju. Koliki je hit govori činjenica da su pomamu za igrom obradili i čuveni autori South Parka u najnovijoj epizodi.

Izvor: Take-Two Interactive

Facebook komentari: