ERP 2024

Holandija zatražila od Apple da otvori aplikaciju za plaćanje trećih strana

Apple je izjavio da su holandske vlasti naložile promene u izgledu aplikacije i otvaranje plaćanja trećih strana.

PCPress.rs Image

Apple je izneo da je Holandija zatražila da se sistem za plaćanje u aplikaciji otvori za treće strane. Apple je sada već pod sve većim udarom zbog antimonopolske zabrinutosti o njegovoj kontroli nad industrijom mobilnih aplikacija.

Apple je otvorio svoj sistem za plaćanje trećim strana, međutim programeri se bune zbog procenta provizije. Za sada taj procenat iznosi 30% što programeri smatraju previsokim. Holandska uprava za potrošače i tržište je prošle godine donela presudu prema kojoj je utvrđeno da Apple krši holandske zakone o konkurenciji na tržištu i zahtevala da se aplikacija otvori ka trećim stranama. Međutim, nije bilo reči o visini provizije.

Apple je na ovu pobunu odgovorio dobrom voljom. I ponudio je mogućnost da se plaća kao što se plaćalo ranije ili da se plaća putem trećih strana sa nešto nižom provizijom od 27%. Programeri zahtevaju da se provizija smanji do 15% kada ispune određene kriterijume na primer zadržavanje pretplatnika duže od godinu dana.

Pročitajte i:  Masovna proizvodnja dva nova AirPods modela počinje u maju

Apple je suočen i sa zahtevom od strane holandskih vlasti u pogledu promene izgleda aplikacije kada se koristi plaćanje trećih strana. Appleov sistem pokazuje korisnicima informaciju da moraju da kontaktiraju programera ukoliko imaju problem sa plaćanjem ili ukoliko je potrebno da se izvrši provrat novca u slučaju da se koriste plaćanjem treće strane.

Sigurno je da Apple neće odustati od svoje namere da korisnike i programere ipak privoli da se koriste njihovim sistemom plaćanja. Tako da se ne mogu očekivati značajne i drastične promene kada je reč o Apple i trećim stranama plaćanja.

Izvor: Gadgets360

Facebook komentari: