Top50 Glas publike

Honor najavio svoj prvi preklopni telefon – Magic V

Sve je veći broj kompanija koje žele da uđu na tržište preklopnih telefona, što je i logično, jer je to trenutno segment koji ima najveći potencijal rasta. U trci su već Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo i Motorola, a znamo da Google uveliko radi na bar jednom preklopnom Pixel modelu. Sada se toj grupi priključuje još jedan proizvođač.

magic v

Naime, Honor je u svom zvaničnom tizeru najavio skoro predstavljanje svog prvog preklopnog telefona koji je dobio ime Magic V. U tizeru se pominje da će telefon biti predstavljen uskoro, mada nema detalja o tačnom datumu.

Takođe, nisu poznati nikakvi zvanični detalji o novom telefonu. Prema nezvaničnim informacijama, pored odabranog imena u opticaju su bile i varijante „Magic Fold“ i „Magic Wing“. Pominje se i da bi telefon mogao da ima ultra-tanko staklo sa preklopnim ekranom veličine 8.03 inča, dok bi spoljni ekran imao dijagonalu od 6.45 inča. Ako su te informacije tačne, to znači da bi Magic V bio sličan Samsung Galaxy Fold 3 modelu. U svakom slučaju, očekuje se da će telefon imati neki od premium čipova i druge premium komponente.

Pročitajte i:  HONOR u Kini predstavio HONOR Magic Vs preklopni telefon i Honor 80 seriju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,