Top50 Glas publike

HP proširio listu baterija koje povlači zbog mogućnosti pregrevanja

Američka komisija za bezbednost proizvoda (United States Consumer Product Safety Commision) objavila je juče da HP povlači i besplatno menja dodatnih 78.500 baterijaza koje je utvrđeno da postoji mogućnost pregrevanja.

PCPress.rs Image

Ta odluka je doneta nakon osam incidenata u kojima su se baterije pregrevale i topile. U jednom slučaju došlo je i do lakše povrede korisnika, a u dva slučaja je prijavljena šteta u domovima korisnika. Inicijalni slučajevi desili su se u januaru 2018. godine, kada je utvrđeno da na 50.000 laptop računara postoji opasnost od pregrevanja baterije, a sada je potvrđeno da se isti slučaj može desiti i na dodatnih 78.500 računara.

Ovaj dodatni kontingent neispravnih baterija otkriven je u januaru ove godine, ali do sada nije bilo zvaničnih objava o problemu, sem što se na HP-ovom sajtu pojavilo objašnjenje koje baterije su u pitanju.

Neispravne baterije nalaze se u HP računarima napravljenim između aprila 2015. i aprila 2018. godine, a u pitanju su sledeći modeli: HP ProBook (64x G2 i G3 serije, 65x G2 i G3 serije, 4xx G4 serije), HPx360 (310 G2), HP Pavilion x360 11“ Notebook PC, i HP 11 Notebook PC. Takođe, to se odnosi i na zamenske baterije koje su napravljene između aprila 2015. i decembra 2018. godine, za sledeće modele računara: HP ZBook Studio G4 mobile workstation, HP ProBook 4xx G5 series, HP Envy 15, kao i HP Mobile Thin Clients (mt21, mt22 i mt31).

Pročitajte i:  HP će otpustiti 6.000 zaposlenih u narednih nekoliko godina

Besplatna zamena baterija obavljaće se u autorizovanim servisima. Dok se taj proces ne završi, HP apeluje da se na „pogođenim“ laptop računarima izvrši update BIOS-a, koji ima mogućnost stavljanja računara u „Baterry Safety Mode“, tako da se oni mogu bezbedno koristiti i bez baterije, dok su povezani na HP strujne adaptere.

Izvor: ZDNet

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,