Top50 Glas publike

Bivši CEO Sony-a, Kazuo Hirai, najavio povlačenje

Kazuo Hirai je legendarna figura u japanskom konglomeratu Sony. Bivši CEO zaslužan je za preokret kompanije u poslednjih nekoliko godina. Sada je odlučio da se povuče u zasluženu penziju. U saopštenju koje je juče, 28. marta, poslato potvrđeno je da će se nakon 35 godina službe u kompaniji, Kazuo Hirai sada povući.

PCPress.rs Image

Hirai je preuzeo poziciju CEO-a 2012. godine kada je zamenio Sir Howarda Stringer-a i krenuo u implementaciju strategije za preokret u kojoj je kompanija ponovo postala profitabilna. Hirai je ranije vodio Sony PlayStation sektor i to je takođe imalo značajnu ulogu u obnavljanju kompanije i povećanju profitabilnosti.

Odstupio je od uloge direktora u aprilu prošle godine, i prešao na mesto predsednika upravnog odbora dok je njegov glavni finansijski direktor Kenichiro Yoshida postao CEO. Hirai će se sada povući sa mesta predsednika upravnog odbora Sony Corporation-a 18. juna 2019. godine. Međutim, kompanija kaže da će nastaviti da pruža smernice kako je zatražio Sony-ev menadžment tim u svojstvu višeg savetnika kompanije.

„Nakon što sam prošlog aprila, kao predsednik kompanije Sony, predao poziciju direktora kompanije Yoshida-sanu, imao sam priliku da osiguram glatku tranziciju i pružim podršku menadžmentu kompanije Sony. Uveren sam da su svi u kompaniji Sony u potpunosti usaglašeni sa Yoshida-sanovim jakim vođstvom i spremni su da izgrade još svetliju budućnost za Sony“, rekao je Hirai u izjavi.

Pročitajte i:  Microsoft će podići cene igara 2023. godine

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,