Top50 Glas publike

Huawei u trci za savitljivi telefon

Već neko vreme se spekuliše o tome da Samsung radi na savitljivom telefonu, pa se očekuje da kompanija prvi uređaj ovog tipa objavi početkom 2019. godine. To ne znači da će Samsung biti prvi koji će na tržište lansirati ovakav proizvod, budući da Huawei žuri da napravi svoj telefon ovog tipa, a koji će, kako kažu oni koji su upoznati sa tom temom, biti savitljiv u pravom smislu te reči.

U izveštajima stoji da Huawei planira da objavi prvi sklopivi telefon sa fleksibilnim ekranom pre kompanije Samsung, a da bi tim potezom postao prva kompanija na svetu koja je lansirala takav proizvod, te se dalje navodi da će uređaj imati fleksibilni OLED displej, koji dolazi od proizvođača BOE. Planirano je da se u prvoj seriji proizvede 20-30 hiljada jedinica, ili čak manje, a za prvu grupu korisnika koja će testirati novi proizvod.

Još uvek nije poznato kada tačno Huawei planira lansiranje novog uređaja, te kolika će biti cena, dok se Samsung sklopivi telefon očekuje u prvom kvartalu 2019. godine, pa se pretpostavlja da Huawei planira svoj uređaj za kraj 2018.

Pročitajte i:  Back tap gestovi su konačno na Samsung telefonima

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,