ePlaneta

Huawei uspešno poslovao u prvoj polovini 2023. godine

Tokom prvih šest meseci 2023. godine, Huawei je ostvario prihod od 39,32 milijarde evra (310,9 milijardi kineskih juana), uz povećanje od 3,1 odsto u odnosu na prethodnu godinu i neto profitnu maržu od 15 odsto.

PCPress.rs Image

IKT infrastrukturni poslovi prihodovali su 21,14 milijardi evra, sektor potrošačke elektronike 13,1 milijardu, Cloud poslovanje 3,05, koliko i sektor Digitalne energije, a inteligentna automobilska rešenja (IAS) ostvarila su prihod od 126,5 miliona evra.

Sabrina Meng, jedna od rotirajućih predsednica Huawei kompanije, istakla je da je podrška potrošača i partnera ključna, ali i naglasila da je jedan od najvažnijih uspeha timski rad u okviru same kompanije.

“Želela bih da se zahvalim našim klijentima i partnerima na njihovoj konstantnoj podršci. Takođe, zahvalna sam celom Huawei timu na solidarnosti i posvećenosti. Naša kompanija ulaže velika sredstva u osnovne tehnologije kako bi uspešno iskoristila trendove digitalizacije, veštačke inteligencije i dekarbonizacije, fokusirajući se na stvaranje vrednosti za sve. U prvoj polovini 2023. godine, naše poslovanje u domenu IKT infrastrukture je ostalo solidno, uprkos pritiscima Zapada, a poslovanje u okviru potrošačke elektronike je ostvarilo rast. Cloud i sektor digitalne energije doživeli su snažan rast, a naše inovativne komponente za inteligentna i povezana vozila nastavljaju da jačaju svoju konkurentnost”, zaključila je Meng.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

Zvanično objavljeni podaci o poslovanju kompanije Huawei, za prvu polovinu 2023. godine, u skladu su sa International Financial Reporting standardima.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: