Huawei više nije član organizacija WiFi Alliance i JEDEC

Stvari se pogoršavaju iz dana u dan za kineskog IT giganta. Sve američke kompanije prekidaju veze sa drugim najvećim svetskim proizvođačem pametnih telefona, Huawei-jem, jedna za drugom. Google, Qualcomm, Intel, Broadcom i ARM zajedno sa SD Association-om već su prekinule veze sa Huawei-jem. Najnovije među njima su JEDEC, kao i Wi-Fi Alliance, koje su takođe raskinule veze sa Huawei-jem. Ove kompanije definišu standarde vezane za Wi-Fi mreže, odnosno standarde vezane za industriju poluprovodnika to jest komponente za RAM.

PCPress.rs Image

Još jedna američka kompanija, Wi-Fi Alliance koja se nalazi u Ostinu, u Teksasu, privremeno je suspendovala Huawei. Da bi bila član ove asocijacije, svaka kompanija treba da bude „implementator“ ili „saradnik“. Ako je bilo koja kompanija implementator, onda može da implementira nemodifikovane Wi-Fi čipove koji su već prethodno sertifikovani od strane asocijacije. Nadalje, sve takve kompanije koje su deo udruženja kao implementatori mogu da koriste sertifikate proizvoda i mogu da pristupe konačnim dokumentima svake specifikacije.

S druge strane, kao saradnik, kompanija može da pristupi samo razvoju i testiranju svakog standarda. Kineski gigant Huawei nije bio samo implementator i saradnik, već je i sponzorisao udruženje u ekskluzivnoj grupi od 14 kompanija. Wi-Fi Alliance je najavio da je status Huawei-ja „privremeno ograničen“ sve dok se cela situacija ne smiri. S obzirom da se saradnja prekida samo privremeno a ne za stalno, na taj način Huawei neće izgubiti pravo na uporabu Wi-Fi tehnologije niti drugih tehnologija kao što je USB, samo neće više smeti da učestvuje u donošenju odluka o novim standardima.

Pročitajte i:  Xiaomi počinje isporuku prvih električnih vozila

Štaviše, veze sa JEDEC-om, koji je odgovoran za standardizaciju RAM komponenti, takođe su prekinute. Međutim, Huawei je iz organizacije JEDEC izašao svojevoljno, tako da namerava da se vrati nakon što restrikcije koje je uvela SAD budu ukinute.

Izvor: PhoneWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Huawei više nije član organizacija WiFi Alliance i JEDEC

  • 28. 05. 2019. at 09:45
    Permalink

    Baš me zanima komentar Snoudena na Huawei hajku..

  • 26. 05. 2019. at 20:20
    Permalink

    Huawei je odbio da na svojim komunikacijskim uređajima otvori Back Door za NSA i druče špijunske agencije i sad kreće napad na njega

Comments are closed.