BIZIT 2022

Igrački događaj PlayStation 5 odložen zbog protesta

Kompanija Sony je odlučila da svoj događaj o PlayStation 5 igrama odloži, a sve to zbog protesta i demonstracija u Sjedinjenim Američkim Državama koji su nastali nakon ubistva Džordža Flojda. Iz ove firme najavljuju kako je bitnije da se sada čuje glas protiv rasizma i nejednakosti.

sony podrška protestima

Podrška protestima zbog smrti Džordža Flojda

Sony je čvrsto rešio da je u ovom trenutku važnije da se čuje glas protesta protiv rasizma u Sjedinjenim Državama, nego da se održi događaj o PlayStation 5 igrama. Kompanija je na Twitteru objavila da ne osećaju da je vreme za slavlje, već da moraju da budu podrška u ovim teškim vremenima onima koji se bore protiv rasizma. Iako je PlayStation 5 najavljen pre par meseci, kada su objavljene njegove tehničke specifikacije, igrači će morati još malo da sačekaju da vide koje će igre prvo izaći za novu konzolu.

Džordž Flojd je ubijen pre desetak dana od strane policajca u Mineapolisu, i od tada kreću protesti širom Sjedinjenih Američkih Država protiv rasizma, nejednakosti i policijskog nasilja koje postaje sve češće u najrazvijenijoj državi na svetu. Sony je samo jedna u nizu kompanija koja se pridružila akciji podrške svima koji protestuju, a među ostalima su i Amazon, Apple, YouTube i mnogi drugi.

Pročitajte i:  Sony najavljuje PlayStation Stars, program lojalnosti za igrače

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: