Ingram Micro: Digitalna transformacija kancelarije

U doba fleksibilnih scenarija primene, kompanijama je potrebno rešenje koje neće otežati rad, a pruža im potpunu kontrolu nad svojim podacima. Kompanija Citrix je kreirala niz rešenja za digitalnu transformaciju kancelarije pomoću kojih zaposlenima možete dati resurse i prostor potreban da se posvete svom poslu.

PCPress.rs Image

Ako nam je godina na izmaku nešto pokazala, onda je to da smo sposobni da se brzo organizujemo i prilagodimo potpuno drugačijim okolnostima. Za većinu organizacija to je značilo ogroman izazov da skoro preko noći iz tradicionalnog rada iz kancelarija pređu na rad na daljinu.

Alati koje su organizacije već koristile, poput e‑mail rešenja sa Web pristupom, programa za online video‑pozive, ili mogućnosti za čuvanje podataka u cloud okruženju su tu tranziciju olakšale, ali nije u svim situacijama to bilo glatko (naročito ako je zavisilo od dotadašnje lične inicijative pojedinaca da samostalno primenjuju takva rešenja), niti je to samo po sebi dugoročno dovoljno.

Citrix sistem odlikuju kvalitetan UX, fleksibilnost iz ugla IT infrastrukture i bezbednost koja je kompanijama neophodna za održavanje kontinuiteta poslovanja

Kad se situacija koliko‑toliko ustalila, počinju da se javljaju novi izazovi – što iz ugla pojedinaca (zaposlenih, partnera, saradnika…), što iz ugla IT sektora koji treba da obezbedi gladak rad tehnološkog sloja organizacije.

Izazovi fleksibilnih načina rada

Iz ugla pojedinaca, problem pravi prevelik obim različitih alata za slične namene. Samo se setite na koliko različitih platformi ste imali online sastanke u prethodnih šest meseci. Možda se čak i unutar vaše firme kombinovalo razgovaranje preko Slack‑a sa upotrebom Skype‑a i Viber‑a, dok Zoom, Google Meet i Microsft Teams nisu počeli redovnije da se koriste.

Pročitajte i:  Datalab: Kako AI transformiše korisničko iskustvo u PANTHEON ERP-u

PCPress.rs Image

Kako ste razmenjivali fajlove? Koliko toga je stiglo kao attachment, koliko kao trajni link na nečiji privatni Dropbox ili kompanijski OneDrive? A koliko često je to bio WeTransfer link sa kog ste fajlove morali da preuzmete i sačuvate svoju kopiju?

Čak i u situacijama kada je IT bio dobro organizovan, imao spremna rešenja za internu primenu – potrebno je vreme za edukaciju, za promene navika, posebno ako organizacija prethodno nije postavila proces makar povremenog rada na daljinu.

Citrix eliminiše ograničenja geografske lokacije, uređaja koji zaposleni koriste, potrebu da budu na istoj mreži… ljudi mogu da se fokusiraju na posao

Za IT sektor izazov nije samo edukacija zaposlenih, već i adekvatna kontrola nad svim alatima koji se koriste i nad svim uređajima koji se koriste za pristup (često) poverljivim sadržajima. Njihov fokus na centralizaciji svega, kako bi obezbedili organizaciju od neželjenih situacija poput curenja tajnih podataka, kao i radi omogućavanja zaposlenima da se fokusiraju na svoj rad umesto na razmišljanje o tehnološkim rešenjima.

Kvalitetno rešenje

Produktivnost zaposlenih je prioritet za organizaciju, bez obzira da li dolaze u kancelariju ili rade na daljinu. Pritom je potrebno da imaju bezbedan, efikasan i održiv pristup aplikacijama i podacima. Fleksibilnost rada sa bilo kog mesta će tek postati izražena u narednim mesecima, a organizacije koje je ostvare na pravi način imaće i prednost nad konkurencijom.

PCPress.rs Image

Kompanija Citrix je kreirala niz rešenja za digitalnu transformaciju kancelarije pomoću koji zaposlenima možete dati resurse i prostor potreban da se posvete svom poslu. Citrix sistem odlikuju kvalitetan UX, fleksibilnost iz ugla IT infrastrukture i bezbednost koja je kompanijama neophodna za održavanje kontinuiteta poslovanja. S druge strane, Citrix eliminiše ograničenja geografske lokacije, uređaja koji zaposleni koriste, potrebu da budu na istoj mreži… tako da zaposleni mogu samo da se fokusiraju na posao.

Pročitajte i:  GoPro: Budite uvek korak ispred konkurencije

Sveobuhvatna ponuda

U središtu ponude nalazi se Citrix Workspace – niz rešenja koja omogućavaju kreiranje fleksibilne digitalne kancelarije. Na prvom mestu je rešenje za virtuelizaciju aplikacija i desktop‑a, tako da svi mogu pristupiti alatima koji su im potrebni gde god da se nalaze, a uz to i uvek istom okruženju gde ih čekaju njihovi fajlovi, bez obzira sa kog uređaja rade tog dana. Tu su i alati za saradnju na sadržajima i razmenu velikih fajlova na bezbedan način.

PCPress.rs Image

Administratori IT okruženja će ceniti analitičke alate za zaštitu bezbednosti i poboljšanje performansi sistema. Tako će moći da primete svaki problem ljudske ili tehničke prirode i spreče curenje odnosno krađu podataka, ali i poboljšanje performansi sistema. Potpuno bezbedan pristup svim resursima i kompletna enkripcija komunikacije povećava nivo zaštite. A „tačka na i“ je okruženje za upravljanje svim uređajima i svim aplikacijama u kompanijskom okruženju.

U središtu ponude nalazi se Citrix Workspace, niz rešenja koja omogućavaju kreiranje fleksibilne digitalne kancelarije

Kao što se vidi, Citrix‑ova tehnologija neće povećati angažovanost zaposlenih, ali će ukloniti prepreke koje su često velika brana i tako im olakšati fokus na svakodnevne zadatke, bez obzira na to da li idu u kancelariju, rade od kuće, obavljaju poslove na terenu ili su odlučili da naredna tri meseca provedu putujući i radeći.

Pročitajte i:  Calculus: Ove godine proslavljamo 20 godina rada!

Prilagođena potrebama kompanija

Uz nepredvidive okolnosti narednih meseci i godina, Citrix‑ova fleksibilna pretplata omogućava korisnicima da plaćaju za onoliko resursa koliko im je u datom trenutku potrebno. Istovremeno mogu povećati ili smanjiti sadržaj paketa u skladu sa promenljivim potrebama njihovih organizacija.

PCPress.rs Image

Licence obuhvataju period od 1 do 5 godina, uz niz bitnih karakteristika za svaku organizaciju kao što su kontinuitet poslovanja, zaštita poslovnih podataka prilikom rada na daljinu, kao i centralizovano upravljanje svim elementima sistema. Udaljena radna mesta se mogu pokrenuti brzo, bez dugoročnih obaveza ili visokih inicijalnih troškova, a korisnici dobijaju komfor i fleksibilnost u izboru lokacije za rad.

Citrix paketi donose i fleksibilnost izbora funkcionalnosti koje su potrebne organizaciji i kasnijeg proširivanja kako se potrebe menjaju.

PCPress.rs Image

Citrix nudi i finansijsku fleksibilnost organizacijama zahvaljujući prilagođavanju knjigovodstvenim procedurama, a cena korišćenja sistema može se kvalifikovati za OpEx ili CapEx, u zavisnosti od potreba kompanije. Važno je istaći da pretplata za korišćenje obuhvata sve – nema skrivenih troškova za tekuće održavanje, obuku ili podršku.

PCPress.rs Image

Uz Citrix Workspace rešenja, kompanije zaposlenima mogu dati alate i druge neophodne resurse, onda kada su im potrebni, bez obzira gde se nalaze i sa kog uređaja rade. Fleksibilnost korisničkog iskustva, bezbednost podataka i fokus na rezultate – to je ono što Citrix donosi.

Kontakt: Predrag Zlatičanin, Product manager SEE,
+381‑11‑2042058, mobile +381‑65‑2042107,
predrag.zlaticanin@ingrammicro.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,